Restaurant in Gaastmeer begint met 'zero-waste' menu
25 oktober 2022 om 12:05
< 1 min lezen

Restaurant in Gaastmeer begint met ‘zero-waste’ menu

In de strijd tegen voedselverspilling is restaurant D'Ald Herberch in Gaastmeer begonnen met een 'zero-waste' menu. Een hele verzameling gerechten op het menu van het restaurant zijn gemaakt met restproducten van voedselproducenten uit de omgeving, die anders waren weggegooid. Dit meldt Omroep Friesland. 

Zo maakt het restaurant gerechten van fruit dat niet de gewenste vorm of kleur heeft, en van brood dat niet verkocht is of resten van vis dat verwerkt wordt. Ook gebruikt men de restanten van de voedselproducten die men zelf verwerkt in het restaurant weer in nieuwe gerechten. Hiervoor valt de kok vooral terug op oude gerechten. Zo wordt er broodpudding gemaakt van het oude brood van de bakker, en worden groentenresten gebruikt voor de snert. Van visafval wordt vissoep gemaakt. 

De nieuwe methode slaat aan, en is populair onder de gasten. Het menu is niet alleen duurzamer, maar ook goedkoper, wat daar ook aan bijdraagd. 

Door: Nationale Horecagids

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Restaurant

    Horeca makelaar: specialist in koop, verkoop en huur van horecapanden

    17 oktober 2025 om 14:43
    • Restaurant

    Horeca groothandel: de beste leveranciers voor jouw horecabedrijf

    9 oktober 2025 om 14:26

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland